top of page
Caută
  • Poza scriitoruluividexportimports

Ce sunt panourile solare cu tehnologie heterojoncție (HJT)?

HJT cel mai recent titlu headline a venit în luna mai, când REC Group a anunțat panourile cele mai puternice panou solar 60 de celule la 380 W, imposibilul făcută posibil de procesele HJT perfecționate de către producătorul de echipamente Meyer Burger, un lider de piață HJT din 2010. Ca singurul furnizor de echipamente care oferă un proces de fabricație HJT la cheie, Meyer Burger este înființarea unei mișcări - compania a furnizat echipamente pentru a EkoRE sub-construcție 1-GW HJT linie în Turcia, precum și linia SolarTech Universal de panouri HJT produse în Florida, și un anonim nord-american de pornire de celule solare planuri de a utiliza meyer Burger's HJT tehnologie, deoarece rampă sus.

Ce este heterojuncționarea solară

Celulele solare cu hetero-funcționare combină două tehnologii diferite într-o singură celulă: o celulă cristalină de siliciu se întrerupe între două straturi de siliciu amorf cu „peliculă subțire”. Folosite împreună, aceste tehnologii permit să fie recoltată mai multă energie în comparație cu utilizarea fiecărei tehnologii.

Cel mai obișnuit tip de panouri solare sunt realizate cu siliciu cristalin - fie monocristalin, fie policristalin. Cristalele de siliciu sunt cultivate în blocuri și apoi tăiate în foi subțiri, adesea folosind un ferăstrău de sârmă de diamant, pentru a forma celule individuale.

Un tip mai puțin obișnuit de celule fotovoltaice este filmul subțire, care este realizat cu o varietate de materiale, dintre care unul este siliciu amorf. Spre deosebire de siliconul cristalin, siliconul amorf nu are o structură cristalină regulată. În schimb, atomii de siliciu sunt ordonați la întâmplare. Pentru fabricație, acest lucru înseamnă că siliconul amorf poate fi depus pe o suprafață - un proces mai simplu și mai puțin costisitor decât creșterea și tăierea cristalelor de siliciu.

De la sine, siliciul amorf este mai puțin eficient la transformarea luminii solare în energie electrică. Cu toate acestea, are beneficiul unei producții mai puțin costisitoare. Acest cost redus și flexibilitatea tipului de materiale pe care se poate depune siliciu amorf sunt câteva avantaje importante.

Cu celule solare cu heterojuncționare, o placă de siliciu cristalină convențională are siliciu amorf depus pe suprafețele sale din față și din spate. Aceasta are ca rezultat câteva straturi solare de film subțire care absorb fotoni suplimentari care altfel nu ar fi captați de placa de siliciu cristalină mijlocie.

Avantajele hetero-funcționării solare

Principalele avantaje ale celulelor solare cu heterojuncție față de celulele siliconice convenționale sunt:

Eficiență mai mare

Costuri potențial mai mici în comparație cu alte tehnologii utilizate pentru îmbunătățirea performanței, cum ar fi PERC

Coeficient de temperatură mai mic (performanță îmbunătățită la temperaturi ridicate)

Eficiența panourilor cu heterojuncție existente în prezent pe piață variază între 20,4% și 21,8% cu cele mai noi panouri HJT de la Meyer Burger.

Diagrama unei celule heterojuncționale

26 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page