top of page
csm_komnac-header_eec1627532.webp

Pe drum spre cel mai sustenabil modul solar din lume

Sustenabilitate fără compromisuri.

Știați că fabricăm modulele noastre solare și celulele solare instalate exclusiv în Germania, la Freiberg și Thalheim (orașul Bitterfeld-Wolfen), și că, în acest scop, furnizăm propriile noastre tehnologii de producție din Hohenstein-Ernstthal?

Producem utilizând exclusiv energie electrică 100% regenerabilă, stabilim rute de transport scurte și lanțuri de distribuție sigure. Astfel, modulele noastre solare de înaltă performanță sunt deosebit de sustenabile. Sustenabilitate fără compromisuri.

Pentru noi, este deosebit de important să contribuim la crearea de valoare regională. De aceea, lucrăm preferențial cu furnizori locali, regionali și europeni, ceea ce creează locuri de muncă și reduce emisiile de CO2.

csm_madeineuwithlove_a4d787a8bc.webp
csm_matthias-heyde-aBGYL-ue5xo-unsplash_ed68fbd0b9.webp

Reducerea acolo unde este important de diminuat.

În colaborare cu Fraunhofer ISE, am realizat recent o Evaluare a Ciclului de Viață (ACV). Aceasta include o evaluare completă a impactului asupra mediului pe durata întregului ciclu de viață al modulelor noastre solare Heterojunction, de la extracția materiilor prime până la reciclarea modulelor, inclusiv a celorlalte componente ale sistemului.

 

-Spre deosebire de un modul PERC produs în China, producem cu 24% (pentru modulele "sticlă-foaie") și 36% (pentru modulele "sticlă-sticlă") mai puține emisii de CO2.

În producția de polisiliciu, am redus emisiile de CO2 cu 42% prin utilizarea siliciului de la Wacker Chemie AG.

 

În ceea ce privește rutele noastre de transport, putem reduce emisiile de CO2 cu până la 88% în comparație cu un modul chinez.

 

Într-un climat continental temperat, timpul de recuperare energetică este mai mic de un an pentru toate modulele solare Meyer Burger.

csm_Sustainability_PT_b742d61cf2.webp

Livre de substâncias tóxicas. Eficiência totală.

Pentru noi, este fundamental să utilizăm materiale durabile, cu economie de resurse și să evităm utilizarea substanțelor toxice. Doar astfel putem crea un produs de calitate superioară, fără a compromite sustenabilitatea și capabil să îndeplinească standardele noastre ridicate de calitate etică și tehnologică. Cu acest obiectiv în minte, am reușit să reducem consumul de argint cu 65%. Datorită unei combinații speciale de materiale, modulele noastre solare sunt, de asemenea, lipsite de substanțe toxice precum plumbul și fluoropolimerii.

csm_sprouts_b83ef93e2d.webp
bottom of page